Benvolguts companys, estem d’estrena, "Port-Bo en concert".
L'acte va ser organitzat per l'Associació Sardanista Costra Brava que ha fet una aposta forta presentant l'estrena de l'espectacle. Es va omplir tota la platea del teatre tot i lluitar contra diversos factors que restaven afluencia de públic.
El caracter emprenedor i lluitador de l'Associació ha fet que el poble de Palamós cada mes de l'any gaudeixi almenys d'un esdeveniment cultural i popular, lluitant així contra la reducció en materies culturals que arriben desde el propi Ajuntament.
La sonorització de l'esdeveniment anava a càrrec del propi teatre i per properes edicions crec que caldria millorar-ho, és una mica deficient i per tant, si el propi grup es sonoritza amb el seu equip, molt provablement donarà millor resultat.
El grup palafrugellenc dintre del seu caràcter innovador i de creixement constant, aquest cop ens ha fet una proposta musical acompanyada pel mestre Antoni Mas al piano.
El títol de l’espectacle ja ho diu tot, i fins i tot l'han aprofitat per donar nom al que serà el seu nou treball discografic que veurà la llum el proper mes de juny. Disposen una posada en escena senzilla, seria i respectuosa amb el gènere.
El grup Port-Bo, és “més que un grup” doncs entre altre, no només canta, si no que també hi aporta la part didàctica que tantes vegades trobo a faltar i que tan important és.
En aquest espectacle cal destacar diversos aspectes:
El primer i molt important, el fet de destacar la figura del mestre Jose Luis Ortega Monasterio. Molts dels que hi entenen es queden solament en que va ser el creador de «El meu avi», però no es paren a pensar en la revolució que va causar aquesta peça, i deixen el mestre a banda com si d’un més es tractés, i un personatge com ell no pot ser tractat així.
En aquest cas, Port-Bo i concretament en Carles Casanovas ens va donar tres pinzellades del mestre Ortega Monasterio, ens va explicar vivencies i ens va destacant la revolució que va causar la peça en si, i la seva figura.
En segon lloc us destaco el propi treball que hi ha hagut darrere d’aquestes cançons. No ens interpreten les peces en la manera en que ho fan a les cantades (seria lo fàcil). Han treballat i de valent per fer uns nous arranjaments i com diu el seuy director musical “Port-Bo en concert, apiana les havaneres i amoroseix les veus”.
En tercer lloc us vull destacar certes peces que varen quedar com autèntiques joies tant per la interpretació com per la peça en concret, com son: «Bitxintxo» del mestre Jose Luis Ortega Monasterio on en Carles Casanovas, acompanyat només per la seva guitarra ens en va fer una interpretació extraordinària.
Altres com «Tornaré» del mestre Jose Luis Ortega Monasterio, «El barri antic» d’Antoni Mas, «El meu norai» (Carles Casanovas – Antoni Mas) i per acabar «la gaviota» del mestre Frederic Sirés.
Per acabar, només us informo que el grup Port-Bo estarà aquests propers dies de gira per Japó, concretament a Tokyo presentant aquest espectacle. Com he dit només començar:
"Port-Bo, més que un grup".
Aquest cop m'he dedicat més a gaudir de l'espectacle que a fer fotografies.
Salut, Força i Havaneres a dojo!!.
© Toni Foixench